Meklēšanas rezultāti - 'l������������pl������sis' Meklēšanas rezultāti - 'l������������pl������sis'
№ 27112, Ķīmija, 11 klase
Karsēja 14g Fe (Dzelzs) un 7g S (Sēra). Cik liels tilpums gaisa nepieciešams reakcijas produktu apdedzināšanai

elizabete
elizabete
elizabete
Fe+S->FeS; n(Fe)=14\56 =0,25 mol parakumaa; n(S)=7\32 = 0,22 mol;
n(FeS)=n(S)= 0,22 mol; 3FeS+5O2 -> Fe304 +3SO2;
n(FeS)/n(O2) = 3/5 => n(O2)= 5n(FeS)/3 = 5*0,22/3 = 0,36 mol;
V(O2)= 22,4*0,36 = 8,17 l ; V(gaiss)= 5*V(O2)= 41 l;
№ 27209, Ģeometrija, 8 klase
Trapeces DKLM sānu mala DK=5 cm, un leņķisD=30 grādi, leņķisM=50 grādi. Aprēķināt malu LM!

vespertilio
vespertilio
vespertilio
No punkta K pret pamatu DM novelk augstumu KE, ko apzīmē ar h. Trijstūris KED ir taisnleņķa, sinD=h/5 =>h=10
No punkta L pret pamatu DM novelk augstumu LP, ko apzīmē ar h. Trijstūris LPM ir taisnleņķa, sinM=h/LM => LM=10/sin50

snow
snow
snow
Sin 30gr = Augst/5 = 1/2 augst = 5/2 = 2,5cm
Sin 50dr = 2,5/LM = 0,77/1 LM = 2,5/0,77=3,25cm
№ 27227, Matemātika, 6 klase
uzd.
Tūristi pirmajā dienā nogāja 21 km, un tas bija 0,4 visa ceļa. Otrajā dienā viņi veica trešdaļu no atlikušā ceļa. Cik km vēl palika ?
uzd.
Uz katriem 100km viglā auto mašīna patērē 9 l degvilas jeb 15% no tās benzīna tvertnes tilpuma. Cik km automašīna varēs nobraukt, ja tvertne piepildīta par 0,9 tās tilpuma?
uzd.
Veikalā pieveda 3,2 t kartupeļu. Pirmajā dienā pārdeva75% pievesto kartupeļu, turklāt pēc pusdienā pārdoto kartupeļu daudzums bija 0,6 no priekšpusdienā pārdotā daudzuma. Cik kartupeļu pārdeva priekšpusdienā un cik - pēcpusdienā ?
uzdevumus ar jautājumiem pildīt 1

hhlady
hhlady
hhlady
10-0,4=0,6 tik vēl palika ko iet
0,6:3=0,2km tik otrajā dienā
0,4+0,2=0,6
10-0,6=0,4 tik vēl jāiet
tātad palika vēl 21km

snow
snow
snow
1. uzd
1)Cik dalas jau ir noiets, un cik vel palika?
0,4 + 1/3 = 12/30 + 10/30 = 24/30 = 4/5 (jau veikts)
1 - 4/5 = 1/5 (vel javeic)
2) CIk km vel ir janoiet?
0.4 - 21 km
0.2 - x km
x = (0.2 · 21) ÷ 0.4 = 10,5 km

2. uzd
1)Cik litri ir ma6ina, ja tverte ir piepiltida uz 0.9?
0,15 (15 %) - 9l
0,9 - xL
x = (0.9 · 9) ÷ 0,15 = 54 l
2) Cik km varees nobraukt ma6ina?
9l - 100 km
54 l - x km
x = 600 km

3. uzd
x.. tik pardeva priek6pusd
0.6x.. tik pecpusd
1)Cik pardeva1.diena?
75% no 3,2 = 2,4
2)Cik pardeva pecp, un pirm?
1,6x = 2,4
x = 1,5 t
0,6 x = 0,9 t

Blizko
Blizko
Blizko
21/4*10=52,5 - viss cels
52,5-21=31,5 - palika peec 1 dienas
31,5/3=10,5 - nogaaja otrajaa dienaa
31,--10,5=20 km - palika peec 2 dienas

9/15*100=60 l - pilns baks
60/10*9=54 l - tilpums
54/9=6 (simtu) kilometru nobrauks masiina

3.2/*100*75=2,4 t paardeva pirms pusdiena
2,4*0,6=1,44 t pardeva peec pusdiena

Veelu veiksmi ;)
№ 27317, Matemātika, 6 klase
Riņķveida galda spēles trases rādiuss ir 15 cm.Pa šo trasi pārvietojās vilcieniņš. Cik apļu tam jāveic,lai būtu nobraucis 1Km

Sentinela
Sentinela
Sentinela
2·3·15=90 cm
1000÷90=11(aptuveni)

klavons
klavons
klavons
1km=1000m=cm

=225cm

100000÷225=444.4

meiteniiite
meiteniiite
meiteniiite
2·Pi(3,14)·r=2·3.14·15=94.2cm(viens aplis)
1000cm ÷ 94.2 cm=10,6157...
tātad vinjam bus janobrauc 11 apķi ;)

Blizko
Blizko
Blizko
l=2p(pi)r=2*3.14*0.15=0.942 m
1000/0.942=1062 aplju

Veelu veiksmi ;)

hhlady
hhlady
hhlady
diametrs-30cm
1000:30=~30apļi
№ 27341, Matemātika, 6 klase
Riņķveida galda spēles trases rādiuss ir 15 cm.Pa šo trasi pārvietojās vilcieniņš. Cik apļu tam jāveic,lai būtu nobraucis 1Km

Lauriiic
Lauriiic
Lauriiic
r=15
d=2*15=30cm
1000/30=33.(3)(apļu)

snow
snow
snow
Perimetru aplim apreikina pec formulas P = 2 pi R
Iznam, ka pi = 3,14
Taatad
P = 2 · 3.14 · 15 = 94.2 cm
1km = 1000 m = 100000 cm
100000 ÷ 94,2 = 1061 apli

Blizko
Blizko
Blizko
l=2p(pi)R=2*3.14*0.15=0,942 m - viens aplis
1000/0.942=1062 aplju noveiks vilciens

Veelu veiksmi ;)

hhlady
hhlady
hhlady
diametrs-30cm
1000:30=~33apļi
№ 27345, Matemātika, 5 klase
Prevratitj v edenici odnogo naimenovanija.

Blizko
Blizko
Blizko
1 m³ u 0,250 m³
500 l i 43 l
6000 cm³ i 7 cm³

3480 cm³=3,48 dm³
1508 l = 15,08 l
78304 dm³=78,304 m³

Zelaju udachi ;)
№ 27348, Matemātika, 5 klase
Prevratitj v edenici odnogo naimenovanija.1m3 250dm3 = 5gl 43 l 6 dm3 7sm3 .Vbolee krupnix edinicax 3480 sm3./1508l/78304 dm3

Blizko
Blizko
Blizko
1 m³ u 0,250 m³
500 l i 43 l
6000 cm³ i 7 cm³

3480 cm³=3,48 dm³
1508 l = 15,08 l
78304 dm³=78,304 m³
№ 27388, Ķīmija, 8 klase
Расчитайте число молекул водорода, который занимает обьем 5л (обьем приведен к нормальным условиям)

Sunny
Sunny
Sunny
N(H)?
n=V/V0
n= 5/22,4=0,22 mol
N=n*Na
N=0.22*6,02 * 10 v 23 stepeni = 1,3*10 v 23 stepeni

snow
snow
snow
Vo = 22.4 l/mol
V = 5l
n = V / Vo = 5l ÷ 22.4 = 0.2 mol

Kvart10
Kvart10
Kvart10
n-?
V=5l n=V:Vo n=5:22,4=0,223 mol
Vo=22,4 l/mol

Blizko
Blizko
Blizko
1 моль занимает при нормальных условиях 22,4 л
значить 5 литро это - 5/22,4=0,22 моль
1 моль - 6,02*10(в 23 степени) частиц
0,22*6,02*10(в 23 степени)=1,3244 (в 23 стенени) молекул в 5 литрах газа )

Желаю ужачи :)
№ 27393, Matemātika, 6 klase
8l ūdens aizņem 2/5 no akvārija tilpuma. Cik litru ūdens jāielej akvārijā, lai tas būtu pilns?

sniedziite
sniedziite
sniedziite
vēl japielej 4.8 l

WaterSpiro
WaterSpiro
WaterSpiro
1) 1/5 = 8 / 2 = 4l
2)5/5= 4 * 5 = 20l - tik litru jāielej

Elviitinja**
Elviitinja**
Elviitinja**
3 veseli viena piektaa ;)
tIK NEZ RISINAAJUMU. ;)

snow
snow
snow
2/5 = 0.4

0.4 - 8l
1 - xl
x = (1 + 8) ÷ 0.4 = 8 ÷ 0.4 = 20 l

Blizko
Blizko
Blizko
8/2*5=40 l

Veelu veiksmi ;)

_SveT1k_
_SveT1k_
_SveT1k_
всего 20 l
1)8/2=4l
2)4*5=20l!
№ 27403, Ķīmija, 8 klase
Расчитайте обьем, который при нормальных условиях хлор массой 42,6 г. (желательно с оформлением - Дано, найти, решение и т.д.)

Sunny
Sunny
Sunny
n=m/M
n=42,6/71=0,6 mol
V=n*V0
V=0,6*22,4=13,44 l

snow
snow
snow
m = 42.6 g
M (molekuraljnaja masa v tablice medelejeva) = 35.4 ml/mmol
n = m/M = 42.6 ÷ 35.4 = 1.2 mmol

Vo = 22.4 ml/mmol
V = n · Vo = 1.2 · 22.4 = 26.88 ml

eSpriTe^
eSpriTe^
eSpriTe^
Дано:
m(Cl2) = 42.6 г
Vm = 22.4 л/моль
Найти:
V
Решение:
n = m÷M
n = V÷Vm
следовательно
m÷M = V÷Vm
V = (m·Vm)÷M = (42.6·22.4)÷71 = 13.44 л
Ответ: Обьём 42,6 г хлора = 13,44 литра

Blizko
Blizko
Blizko
n=m/M (где М- молярная масса)
n=42.6/35,5=1,2 моль
1 Моль газа при нормальных условиях занимает 22,4 литра
1,2*22,4=26,88 литра занимает газ

Желаю удачи :)
|< << 10/69 >> >|
Atpakaļ >>
Reklāma
© 2007-2018 homework.lv
Top.LV