| Atbilžu arhīvs | № 25226, Mājturība, 5 klase ka var sasut kopa picus papas | | |
| |
Amanda Nigule | Iiisteniiba tas ir viegli tikai japanem stipraaks un izturiigaks diegs..!!!Vai arii dzija..!! | | |
| |
Lil Lauruc | vispirms divas puse tad vel 2 un tad 4 pusi ar 5 sasuj un viss bus labi ;) | |
| | № 25227, Mājturība, 8 klase Vajag uzrakstīt par fraņču ēdienām ( ko ēd Francijā ) un par Francijas galda kultūru. | | |
| |
eke | Franču virtuve tiek uzskatīta par vienu no labākajām visā pasaulē. No pazīstamākajiem produktiem varētu minēt kruasānus, garos batonus, gliemežus burgundiešu gaumē, olas ar estragonu, pankūkas no zinņu miltiem, cīsiņus Lionas gaumē, omārus ar pētersīļiem, sīpolu pīrāgu un, protams, sīpolu zupu ar grauzdiņiem. Lielā cieņā ir visdažādākās garšvielas un mērces. Katrā reģionā virtuve ir atšķirīga: piejūras reģionos vairāk lieto jūras produktus, citur vairāk lieto gaļu, sieru un citus ēdienus. No dzērieniem vispopulārākais ir vīns, kuru šķirnes sasniedz vairākus tūkstošus. Lielā cieņā ir arī šampanietis, konjaks, liķieri un sidrs. | | |
| |
4iepiic | Nacionālā virtuve: Franču virtuve tiek uzskatīta par vienu no labākajām visā pasaulē. No pazīstamākajiem produktiem varētu minēt kruasānus, garos batonus, gliemeži burgundiešu gaumē, olas ar estragonu, pankūkas no zinņu miltiem, cīsiņi Lionas gaumē, omāri ar pētersīļiem, sīpolu pīrāgs un, protams, sīpolu zupa. Lielā cieņā ir visdažādākās garšvielas un mērces. Katrā reģionā virtuve ir atšķirīga, piejūras reģionos vairāk lieto jūras produktus, citur vairāk lieto gaļu, sieru un citus ēdienus. No dzērieniem vispopulārākais ir vīns, kuru šķirnes sasniedz vairākus tūkstošus. Lielā cieņā ir arī šampanietis, konjaks, liķieri un sidrs.
| | |
| |
Creative | http://www.receptes.lv/lat/nacionalie_edieni/francija/
| | |
| |
enggeliits15 | francija ēd sieru kurs smird un vakarinas dzer vinu... | | |
| |
DJ Kalle |
Cittautu virtuve – tas ir kaut kas interesants, eksotisks un arī mazpazīstams, ja par to speciāli neinteresējas. Ēdināšanā strādājošiem noteikti ir jāzina, ja ne visas, tad būtiskākās citu tautu detaļas, lai ēdināšanas uzņēmumu varētu apmeklēt ne tikai latviešu nācijas pārstāvji, bet arī citu, kuriem varētu būt nedaudz specifiskākas vēlmes. Darbā tiek aprakstīta franču virtuve, jo tik daudz ir dzirdēts par šo smalko un dārgo virtuvi, ka vēlējos izpētīt, kas gan tur ir tik īpašs. Ģeogrāfiskais raksturojums
Francija ir valsts R – Eiropā. Robežojas ar Beļģiju, Luksemburgu, Vāciju, Šveici, Itāliju, Monako, Spāniju, Andoru. Platība – 544,4tūkst. km2 Iedzīvtāji – 55,2 milj. Galvaspilsēta – Parīze Nacionālais sastāvs ir viendabīgs – 93 % ir fraņči, bet imigrantē no Portugāles, Spānijas, Alžīrijas, Itālijas. Galvenā reliģija - katolicisms Tautsaimniecība
Rūpniecībā nodarbināti – 24, 6 %, lauksaimniecībā – 8,5 %, 2,5 milj. ir bezdarbnieki Attīstīta lopkopība, vīnkopība, zvejniecība. 3. lielākā lauksaimniecības produktu eksportētāja valsts R – Eiropā Eksportē – kafiju, kakao, Attīstīta putnkopība
Uztura tradīcijas
Fraņču gasranomiskie ēdieni nav ikdienas ēdieni. Svētkos un īpašos gadījumos virtuve Francijā ir absolūtā māksla – vīrieši ģērbjas glaunāk, sievietes ir skaistākas. Franču virtuve ir jāgaida, Franču virtuve ir mīlestība, kurā iekāri rada laiks. Franču virtuvē ir kāda daļiņa no sapņa, tāpēc absolūti nepieciešams noteikums, lai ēdiena noformējums radītu noteiktu vizuālo tēlu. Franči ļoti lielu uzmanību pievērš krāsām – tām jāaicina, pakāpeniski palielinot intensitāti. Tālāk seko garšas smalkums. Franču virtuve savu identitāti atradusi garu gadsimtu laikā. Ēdienu procesā ir vairākas pakāpes: pirmkārt, ēdiens rosina apetīti, taču tā garša nav spēcīgāka nekā otrajam ēdienam. Visspēcīgākais iespaids nāk no trešā ēdiena – tas ir baudas kalngals, pēc kura saldais ēdiens šķiet kā laika, ilgstoša, veldzējoša atpūta. Lai šo ēdienkartes ceļu noietu atbilstoši, palīdz vīna izvēle. Arī te ir tāds pats nosacījums – nepārtraukti jākāpina garšas buķete. Lai ēdiens būtu baudāms, ir nepieciešams, lai aiz tā stāvētu stāsts. Laiēdājam varētu paskaidrot, kāpēc viss ir tieši tā. Un ir ļoti maz pavāru, kas to prot. Brokastis, ja tās ēd mājās, visbiežāk ir diezgan tradicionālas un vienkāršas – kārtīga kafijas krūze un kruasāns vai bagetes gabaliņš ar ievārījumu vai džemu, reizēm nedaudz siera, sviesta vai margarīna. Pusdienošana kārtīgās mājās parasti sastāv no trim vai četriem ēdieniem, no kuriem viens parasti ir zivs vai gaļa. Noteikti – ļoti daudz dārzeņu un zaļumu, arī salāti un siers. Deserts nekad neizpaliek, jo franči ir ļoti lieli kārumnieki. Noslēgumā – kafija, retāk – tēja. Pusdienās pirmajā ēdienā ir nelielas uzkodas – siltas vai aukstas, neiztrūkstošas būs zaļās olīvas, retāk – zupa. Otrajā – zivis vai biežāk gaļas ēdiens. Ļoti populāri ir gaļas sautējumi ar dārzeņiem. Pēc gaļas ēdiena parasti pasniedz svaigus salātus, bet pēc tiem – sieru paplāti, uz kuras ir trīs dažādu veidu sieri – cietais, zilais, baltais. Pie siera klāt var likt dažādus augļus. Pēc siera tiek pasniegts deserts, kas var būt ļoti dažāds. Ļoti iecienīti ir dažādi krēmi, kā arī franču pīrāgi ar augļiem un ogām. Mielasta beigas tiek noslēgtas ar kafiju.
| |
| № 25308, Mājturība, 5 klase miilie cilveecini!man nedalec kaa tamboreet apli!psc plz paliidzat nju nemaaku unj zekiites es ar neprotu adiit | | |
| |
patik sports | vienkarsi uztambore 6 valdzinas un tambore vinkarso stabiu un visu laiku uz apli a kad tu esi uztamborjis tas sesas valdzinas tad vienkarsi svieno tas... | | |
| |
Sentinela | Uzmet 3 gaisa cilpinjas un 1 saac tamboreet iisos stabinjus...taa visu laiku vienaa un tajaa pashaa caurumaa...katraa naakoshajaa rindaa pieaudzee, lai izskataas liidzens | | |
| |
Rosalie | Uzmet vajadzigo valdzinu skaitu un satambore kopa. Panem 2 adatas un uzmet vajadzigo valdzinu skaitu izvelc 1 adatu un kopejo skaitu sadali uz 4 adatam un sac adit uz apli | | |
| |
Kiska | Uzmet cilpinas un tad satambore kopa un turpini tamboret. Panem 2 adatas kopa urmet valdzinus iznem 1 adatu un sadali visu skaitu uz cetram adatam un adi uz apli. | | |
| |
elina104 | teikshu taaa es pati laagaa neatceros bet bija jaaatamboreee uz aplui 6aaa pat kaaa ruuukiiis°hi | |
| № 26047, Mājturība, 11 klase jauzraksta referata melnraksts par vegetarajiem edieniem un vegetaro uzturu! jabut receptem un tehnologiskajam kartem! | | |
| |
valelerjanka | http://www.supervita.ru/rubric/?id=187
| |
| № 26232, Mājturība, 7 klase Kādi varētu būt kontroldarba jautājumi par adīšanu? | | |
| |
girL | kadus piederums izmanto adiisana?? vairumaa par tekstilskiedram ka tas satav no dabigajam un maksligajaam.. kadi ir drosibas noteimumi kaadi apziimejumi?? un noaadiit paraudzinju....
| | |
| |
kerija | teiksim šādi: ar cik adatām ada cimdu un zeķi? 4 kā sauc tādu adīšanas stilu, ka ada zeķi? cilindriskais kad pirmo reizi parādījās adīti apģērbi? pameklē internetā. vispār par tiem jautājumiem. ieeej šitajā mājas lapā: www.musturs.lv un piemeklē jautājumus! VEIKSMI.!> :] | | |
| |
Margarita* | Pie kaada veida rakstutus tu zini vai piem. kaadus rakstus juus suvaat skolaa..... | | |
| |
Emokid | Valdziņu veidi? Aukliņas adīšana Bumbulīšu adīšana Pirkstiņu adīšana Dzijas sagatavošana adīšanai | | |
| |
Artjomss | Kā pareizi ada??? Ka sauc tadu un tadu veidu izsšuvumu..... :D Sitada lapina manai masai divi tur tuk bij :D | |
| | № 26462, Mājturība, 7 klase dekor. kakije vidi dekorirovanija, za4em i kak.. | | |
| |
Верунчик | Весной всем нам хочется обновить и освежить интерьер. И для этого вовсе не обязательно затевать ремонт, существует масса простых и доступных способов превратить свой дом в дом своей мечты. ГОСТИНАЯ
1 Комната, в которой вы и работаете, и отдыхаете, часто кажется слишком загроможденной, так что старайтесь обходиться только необходимым минимумом мебели, отдавая предпочтение шкафам и диванам простого дизайна.
2 Когда у вас не хватает места под отдельный кабинет или библиотеку, старайтесь разумно комбинировать функции комнат. Например, библиотеку лучше соединить с гостиной, так как они предназначены для общего пользования, к тому же дер | | |
| |
I6a* | Torņu dekorēšana. Telpu dekorēšana Koku dekorēšana. Trauku dekorēšana. stikla un logu dekorēšana. itd. | | |
| |
Blizko | http://ru.wikipedia.org/wiki/Декор Надеюсь, поможет Желаю удачи :) | |
| № 26642, Mājturība, 9 klase Lūdzu, lūdzu.. varat kko ieteikt, ko tamborēt mājturībā..ar smalkajiem diegiem. Tiešām nezinu, ko, lai tamborē.. :( aši, aši.!! | | |
| |
hhlady | es piem.tamborēju puķītes.un taisiishu puķu pušķi.[pukjiites tureesies uz stiepliiteem,ko aptiishu ar diegu.] | | |
| |
cancun | mes nesen tamborejam ar smalkiem diedziniem sedzinu smuki izskatas un ja panem vieglu rakstu tad nav arii gruuti;):) | | |
| |
evuks | groziņu vai arī mazu paklājiņu man arī tagad jatamborē :D es tamborēju groziņu | | |
| |
baibux | jm.... šalle būs ilgi, ja ada ja ar smalkajiem diegiem... Varbūt kādu mazu sedziņu, ar kādu īpašu rakstu...! :) Man liekas ka sedziņa ir vis piemērotākā....! :) Lai veicas tamborēšanā...
| | |
| |
Blizko | Var tamboreet sedzinas, apkakliites. Ceru ka padevu tev ideju.
Veelu veiksmi ;) | |
| № 26845, Mājturība, 9 klase ko man veidot apkopojošajā darbā? nu nekādu ideju! vajag savienot vismaz 3 dažādas prasmes - help...
Jau iepriekš PALDIES ! :D | | |
| |
agent. | var : kulinarija-drosiba-virtuvas tehnika | | |
| |
Salaatinjsh | Varētu spilvenu.Divus kvadrātiņus uzadi, divus uztamborē, tad tos sašuj kopā..un otrā pusē atkal liec audumu.Vai arī uzšuj somu.un uzadi viņai to rokturi, un kko izšuj virsū. :D | | |
| |
D&G | izadi vienu kaartu spilvenam, piessju pie materiaala un uz taa uztamboree pukkes ;) | | |
| |
hhlady | es veidoju somu.tur bija tamborējumi,izšūšana un pati šūšana. :) | | |
| |
snow | Uzrase kadu kugiti un izgatavo. Prasmes - fantazija, rasesanas prasme, pagatavosana | |
| № 27429, Mājturība, 6 klase atrast saitu par ekoproduktiem. kaa tos audzee, kur tos audzee latvijaa vismaz A4 formaata aprakstu | | |
| |
SupRiseD :p | http://www.ekovirtuve.lv/veikals.php te ir parsvara ekoprodukti. http://www.tvnet.lv/zalazeme/env/article.php?id=33036 - te ir informacija par to zimi kas ir uz visiem ekoproduktiem.. | | |
| |
Aliwka | http://www.ekovirtuve.lv/ | | |
| |
Marin4ikus | Lietuvas uzņēmums "Ekologijos pasaulis", kas nodarbojas ar bioloģisko produktu tirdzniecību Lietuvā, iespējams, piedāvā vislabāko klāstu no visā valstī saražotās bioloģiskās produkcijas. Produkti tiek tirgoti veikalā Kauņā, kā arī internetā. Šobrīd kompānijas mērķis ir piedāvāt bioloģisko produkciju arī plašākam tirgum Eiropā (uzņēmums īpaši lepojas par augu ekstraktiem ķermeņa un matu kopšanai, eļļām, augu tējām, bišu produktiem), tādēļ meklē iespēju piedāvāt pircējiem ne tikai Lietuvā, bet arī citviet Eiropā ražotus produktus, lai paplašinātu piedāvāto produktu klāstu. | | |
| |
snow | http://www.ekoprodukti.lv
visu var atrast | |
| | № 27769, Mājturība, 9 klase Man vajadzētu uzrakstīt 3 lpp. garu projektiņu par kādu slavenu dizaineru vai firmu kā peimēram Versace, Armani, D&G un tml. Vai kāds varētu palīdzēt. Bet tikai latviski!!! | | |
| |
mazais | failā :) | | |
| |
linusja182 | http://www.brillunams.lv/index.php?page=slavenu-dizaineru-izstradatas-brilles | |
|
|