| Atbilžu arhīvs | № 61565, Ķīmija, 11 klase Labdien! Palīdziet lūdzu ar ķīmiju - neorganisko vielu pārvērtības dabā! Es nesaprotu, tāpēc kāda gudrā galva - palīdziet lūdzu izpildīt! Jau iepriekš liels paldies!! :) | | |
| |
Lachuks | NEORGANISKO VIELU DAUDZVEIDĪBA UN PĀRVĒRTĪBAS DABĀ 1. variants
1. uzdevums (3 punkti) Dotas vielu formulas: MgCl2, Fe(OH)3, Ba(NO3)2, NaOH, H3PO4, CO, Ca(HSO4)2, Cr2O3, Li2O, Mg(OH)Cl, SO2, HBr. Aizpildi tabulu, katrā ailē no dotajām vielu formulām ierakstot vienu atbilstošo ķīmisko formulu! Vielas klase Ķīmiskā formula Amfotērs oksīds Cr2O3 Nešķīstoša bāze Fe(OH)3 Skābais sāls MgCl2
2. uzdevums (5 punkti) Tabulā doti dažādu ūdens paraugu analīžu rezultāti. Ūdens paraugs Avota ūdens Jūras ūdens Ezera ūdens Kopējā Ca2+ un Mg2+ jonu koncentrācija, mmol/l 9,2 90,3 2,3
Kuram ūdens paraugam ir vislielākā ūdens cietība? Atbildi pamato! Jūras ūdenim, jo kopējā Ca+2 un Mg+2 jonu koncentrācija ir vislielākā. Pēc avota ūdens parauga vārīšanas, ūdens cietība samazinājās no 9,2 mmol/l līdz 3,5 mmol/l. Kurš ūdens cietības veids tika novērsts vārīšanas procesā? Karbonētu cietība jeb pārejošā ūdens cietība.
Turpinājums failā. | |
| | № 61584, Ķīmija, 9 klase PREZENTACIJA kurinamie veidi,energijas avoti | | |
| |
Lachuks | Prezentācijas teksts failā. Prezentācija: http://failiem.lv/u/cppcywk
1.slaids. Kurināmā veidi Enerģijas avoti 2.slaids. Kurināmā iedalījums: • Cietais kurināmais • Šķidrais kurināmais • Gāzveida kurināmais • Kodolenerģija 3.slaids. Cietais kurināmais • Malka, kūdra, briketes, granulas, akmeņogles, brūnogles, degakmens, antracīts. 4.slaids. Šķidrais kurināmais • Mazuts, benzīns, deggāze. 5.slaids. Gāzveida kurināmais O2 H2 SO2 u.c. 6.slaids. Kodolenerģija • kodolenerģija ir enerģija, kas rodas kodolreakciju rezultātā, kuras izraisa starp atomu kodoliem un elementārdaļiņām vai starp atomu kodoliem notiekoša mijiedarbība.
Turpinājums failā. | |
| № 61593, Ķīmija, 9 klase palidziet | | |
| |
Lachuks | Pārtikas piedeva Piedevas nozīme Antioksidants aizsargā organismu no brīvo radikāļu veidošanās
Stabilizators notur nemainīgu pārtikas produkta fizikālo un ķīmisko stāvokli Krāsviela Produkta izskata uzlabošana Garšas pastiprinātājs pastiprina garšu Konservants pagarina produktu uzglabāšanas laiku
Turpinājums failā. | |
| № 61594, Ķīmija, 9 klase palidziet | | |
| |
Ruth | 3.1. 1.oksidēšanos 2.rūgšanu | | |
| |
Lachuks | 3.1. Vairākas dzīvas būtnes ... sauc par oksidēšanos. Bet ir arī organismi, ... sauc par rugšanu. | |
| № 61595, Ķīmija, 9 klase palidziet | | |
| |
Lachuks | Failā! | |
| | № 61596, Ķīmija, 9 klase palidziet | | |
| |
Lachuks | PIENA PRODUKTI
2.uzdevums. Piena produkts Izejvielas Process Interesanti fakti Skābais krējums piens Uzsilda pienu un atdala vājpienu no krējumu. Pēc tam gaida līdz uzrūgst. Sviests Piens, krējums Sagatavo no piena krējumu, tad krējumu guļ. Biezpiens piens Pienu saraudzē, pēc tam vāra un atdalās sūkalas no biezpiena.
Turpinājums failā. | |
| № 61602, Ķīmija, 11 klase OGĻŪDEŅRAŽU SASTĀVS, UZBŪVE UN NOMENKLATŪRA | | |
| |
Lachuks | OGĻŪDEŅRAŽU SASTĀVS, UZBŪVE UN NOMENKLATŪRA
Darba uzdevums 1. Dotajiem ogļūdeņražu nosaukumiem izveidot molekulu modeļus, uzrakstīt to struktūrformulas un molekulformulas. 2. Dotajiem molekulu modeļiem uzrakstīt to struktūrformulas, molekulformulas un nosaukumus atbilstīgi IUPAC nomenklatūrai.
Darba piederumi, vielas Atomu modeļu komplekts.
Darba gaita 1. Izveido C6H14 izomēru molekulu modeļus! 2. Ieraksti darba lapas 1.tabulā to saīsinātās struktūrformulas un molekulformulas! 3. Izveido C4H8 molekulu iespējamus modeļus. 4. Ieraksti darba lapas 2.tabulā ogļūdeņražu molekulu modeļu saīsinātās struktūrformulas, molekulformulas un nosaukumus atbilstīgi IUPAC nomenklatūrai!
Turpinājums failā. | |
| № 61604, Ķīmija, 11 klase ORGANISKĀS ĶĪMIJAS VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI | | |
| |
Lachuks | ORGANISKĀS ĶĪMIJAS VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI
1.variants
1. uzdevums (4 punkti) Izveido pareizas definīcijas, ievietojot atbilstošo dotos jēdzienus apgalvojumā! Homologu rinda, funkcionālā grupa, izomēri, organiskās vielas. a) Organiskās vielas deg un karsējot pārogļojas. b) Homologu rinda ir līdzīgi savienojumi, kas atšķiras ar –CH2 – grupu skaitu. c) Funkcionālā grupa nosaka savienojumu klasei raksturīgās īpašības. d) Izomēri ir savienojumi ar vienādu sastāvu, bet dažādu uzbūvi un īpašībām.
Turpinājums failā. | |
| № 61612, Ķīmija, 11 klase Laboratorijas darbs 2. OGĻŪDEŅRAŽU SASTĀVS, UZBŪVE UN NOMENKLATŪRA
| | |
| |
Lachuks | OGĻŪDEŅRAŽU SASTĀVS, UZBŪVE UN NOMENKLATŪRA
Darba uzdevums 1. Dotajiem ogļūdeņražu nosaukumiem izveidot molekulu modeļus, uzrakstīt to struktūrformulas un molekulformulas. 2. Dotajiem molekulu modeļiem uzrakstīt to struktūrformulas, molekulformulas un nosaukumus atbilstīgi IUPAC nomenklatūrai.
Darba piederumi, vielas Atomu modeļu komplekts.
Darba gaita 1. Izveido C6H14 izomēru molekulu modeļus! 2. Ieraksti darba lapas 1.tabulā to saīsinātās struktūrformulas un molekulformulas! 3. Izveido C4H8 molekulu iespējamus modeļus. 4. Ieraksti darba lapas 2.tabulā ogļūdeņražu molekulu modeļu saīsinātās struktūrformulas, molekulformulas un nosaukumus atbilstīgi IUPAC nomenklatūrai!
Turpinājums failā. | |
| | № 61650, Ķīmija, 9 klase ludzu palidziet | | |
| |
Lachuks | OGĻHIDRĀTU UN OLBALTUMVIELU PIERĀDĪŠANA PĀRTIKAS PRODUKTOS
1.daļa
2.daļa
Iegūto datu reģistrēšana un apstrāde Pārtikas produkts Pieņēmums par uzturvielas saturu produktā Novērojumi Secinājums Reakcija ar Cu(OH)2 Reakcija ar Cu(OH)2, karsējot Reakcija ar I2 šķīdumu Medus glikoze zils krāsojums oranžs krāsojums Medus sastāvā ir glikoze Vīnogas glikoze zils krāsojums oranžs krāsojums Vīnogu sastāvā ir glikoze Kartupeļi ciete, glikoze zils krāsojums oranžs krāsojums zils šķīdums Kartupeļu sastāvā ir gan ciete, gan glikoze Piens olbaltumvielas violets krāsojums Piena sastāvā ir olbaltumvielas
Turpinājums failā. | |
|
|